2016 Lichtmis Gijmel

VIERING MARIA LICHTMIS

Zaterdagavond 30 januari vierden de parochianen van Fatima-Gijmel het feest van de Opdracht van de Heer of Maria Lichtmis.
 

Samen met hun juf. en meester verzorgden de leerlingen van het 2de leerjaar de viering.  Alle ouders die het afgelopen jaar hun kindje lieten dopen, werden speciaal uitgenodigd om mee te vieren. Er werden het voorbije jaar 12 kindjes boven de doopvont gehouden :  Charlotte Vanhoudt, Ella Luyten, Jana Mues, Senne Mues, Lynn Mues , Wout Van Schoenbeek, Senne Van Schoenbeek, Victor Janssens,Ella Smekens, Mila Liebrechts, Jayden Simons en Sara Verbiest .

Na de homilie kregen de dopelingen de zegen van onze priester.  Ook onze tweede klassertjes mochten de zegen ontvangen. 
 

De ouders kregen een mooie roos en het wiegje van de doopviering waarop de naam van hun zoontje of dochtertje werd aangebracht om uit te drukken dat de nieuw-gedoopten ook welkom zijn in onze parochiegemeenschap.

Het evangelie werd door de leerlingen zeer mooi uitgebeeld, ze vertelden ons het verhaal van Simeon  die het kindje Jezus graag in zijn armen wou nemen.  Zoals de oude Simeon en Hanna in de tempel, willen ook wij Jezus in onze armen nemen en zijn wij dankbaar dat Hij licht is in ons leven.  Dat licht geven we ook graag door aan alle mensen en speciaal aan onze kinderen en jongeren.  

Van harte proficiat aan de kinderen en leerkrachten van het 2de leerjaar van de Fatima-school voor het fijn meebidden, voorlezen en de mooie liedjes .  Ook proficiat aan de ouders, grootouders en familieleden om samen met ons mee te vieren. Dank u wel aan onze priester Paul van der Stuyft voor het verzorgen van deze mooie viering.  
 

 

Een speciaal dankwoord voor de vrijwilligers die de leerlingen van het 2de   leerjaar op donderdag naar de kerk van Langdorp hebben overgebracht voor de repetitie.