CATECHESE LANGDORP 2014

Zaterdagvoormiddag 8 februari werden we door Jeannine opgewacht in de Oxfam Wereldwinkel te Aarschot.De vormelingen mochten eerst even goed rondkijken in de winkel. Daarna kregen ze van Jeannine de opdracht: neem een product en noteer waar dit product vandaan komt. Wat later zaten we rond tafel, op deze tafel lag een grote ingekleurde wereldkaart. Alle notities waarop land van herkomst stond, werden één voor één op deze kaart gelegd. Jeannine wist over elk product wel iets te vertellen. Ook het ontstaan en het doel van de Oxfam-Wereldwinkel werd uitgelegd. Om af te sluiten mochten we proeven van enkele "fairtrade producten”. Jeannine, ‘merci’ voor de warme ontvangst.







Zaterdag 25 januari stond in het teken van een ‘geloofsgenoot’ en ‘spijt’. De betekenis van ‘hun geloofsgenoot’ werd uitgelegd aan de vormelingen.Een geloofsgenoot is de persoon die naast je zal staan bij de persoonlijke handoplegging. Dit hoeft niet noodzakelijk je vader of je moeder, je peter of je meter te zijn. Het is wel belangrijk dat het iemand is waarin je veel vertrouwen stelt. Een geloofsgenoot is iemand die dicht bij je staat en je door en door kent, iemand waarmee je een band hebt waardoor je met elkaar durft te praten over geloof en leven. Het is iemand bij wie je altijd terecht kan. Nadien gingen de vormelingen creatief aan de slag : boetseer ‘spijt’.  De resultaten zie je op de foto’s.De volgende bijeenkomst van de catechese gaat niet door in ’t Hof, we trekken naar de Oxfam Wereldwinkel te Aarschot.

  

We zijn samen met tien vormelingen gestart aan een nieuw catechesejaar.

Op een zaterdagmorgen midden december stonden zes meisjes (Hanne, Ingeborg, Kato, Annelies, Ulrike, Floor) en vier jongens (Bram, Seppe, Casper, Daan) klaar om erin te vliegen. In onze dorpsherberg ’t Hof kregen we, op de eerste verdieping, een plaatsje waar we tijdens onze eerste bijeenkomst elkaar leerden kennen. De foto in bijlage spreekt voor zich. De ‘mirakelverhalen’ stonden centraal gedurende onze tweede afspraak.De derde bijeenkomst vond plaats in onze Sint-Pieterskerk. Catechist Toon en de vormelingen bespraken de veertien staties van ‘De kruisweg van Jezus’.