SINT-PIETER-KERMIS 25 en 26 JUNI 2011
 
    fotos: https://www.mijnalbum.nl/Album=CLVWC3EB

 

Sint-Pieter werd met luister gevierd.

 

Traditiegetrouw vierden wij onze patroonheilige Sint-Pieter het laatste weekend van juni. Al in de vroege namiddag, zaterdag 25 juni, feesten de jongsten in de Sint-Pietersschool. Het weer was nog somber maar dat kon de pret niet bederven. Er was lekkers en vooral veel volk. Ouders en grootouders, iedereen wilde "Het Junglefestival” zien. Al de kinderen zetten hun beste beentje voor in een spetterend spektakel. De leraars en het oudercomité zorgden dat alles in goede banen liep. Feesten is fijn, bij het einde van een lang werkjaar is het zeker de bekroning voor de flinke inzet.

 

Om 19 uur was het de beurt aan het Kamerkoor Koordinaat uit Leuven. Onder leiding van Jan Van Hove luisterden ze de Plechtige Viering op ter ere van Sint-Pieter. Met ingetogen concentratie en uitmuntend talent brachten ze naast de Missa Our Lady of the Snows van Stephen Hatfield, onder meer werk van John Rutter, Martin Carbow, en Laslo Halmos. Ook het Notre Père, het Onze Vader van Maurice Duruflé maakte iedereen stil. Wij wisten het weer, zingen is dubbel bidden. Sint-Pieter stond in het midden en zag dat het goed was. Ook op zondag werd de hoogmis opgeluisterd door Koordinaat. Onze mooie kleine kerk kreeg haar meest feestelijke glans, prachtig versierd met mooie bloemen. Voor het eerst dit weekend hingen de gerestaureerde processievaandels op. Indrukwekkend knap hersteld, vergeten erfgoed dat weerom een plaats krijgt in onze liturgie.

Na de mis was het tijd voor het uitbundige feestgedruis. Wendy Janssens en haar companen Jos Broeders en Willy Wellens, samen  "3 of us”, kennen het geheim. Op de kortste keren werd er gedanst. Telkens weer weet het trio waar iedereen blij van wordt. Klassiekers, evergreens, zeg maar al de liedjes uit ons collectieve feestgeheugen, ze kennen ze allemaal. En "doorgaan” dat is hun motto! Het was verbazend om te zien wie er allemaal op de dansvloer stond! Tot in de vroege uurtjes zong de "nachtegaal” door! Ze komen zeker terug, dat moesten ze beloven.

 

Op zondag 26 juni was ook de zon van de partij. Na de hoogmis opende "’t Hof ", een initiatief van Hilde Verbinnen. Er werden toespraken gehouden en een glas geheven. Langdorp heeft weerom een kloppend hart! Iedereen is in de wolken met dit project. Hilde werkt samen met Huize Eigen Haard. Anders valieden worden bij de zaak betrokken. Lekker brood, ambachtelijke producten, op termijn komt er een café en vergaderruimtes. Een echte ontmoetingsplaats in het midden van het dorp!

 

De "Testeltse Jeugdband” onder leiding van Dominic Reynders bracht bekende nummers uit het brassband repertorium. Begaafde jonge mensen in de pas gehouden en aangevuurd door hun dirigent. Het klonk feestelijk tot ver over de weiden. Een zalige aanhef voor een zonnige namiddag.

 

In de kerk verzorgden de stadsgidsen van Aarschot enkele rondleidingen, tot in de toren bij de klokken. Stéphane Geudens bespeelde het orgel en gaf deskundige uitleg. En de gerestaureerde vaaldels kregen veel aandacht. Gered van de ondergang dankzij milde schenkers en deskundige ambachtlieden uit Brugge. De vaandels blijven hangen tot 15 augustus. Als het goed weer is worden ze meegedragen in de processie. Dan worden ze opgeborgen om opnieuw met Kerstmis en Pasen de kerk feestelijk aan te kleden.

 

Ondertussen had traiteur Koen Verbeeck zich geïnstalleerd. Een echte BBQ specialist! Het was smullen geblazen! Verzorgde en lekkere slaatjes, uitstekende vis en vlees werden kundig gebakken. Feest mag lekker zijn! En bij de talrijke bieren en wijntjes was een "bodempje” zeer welkom.

 

De vierde editie van de Sint-Pieterskermis werd een voltreffer. Neen, er was geen paardenmolen en er waren geen attrakties. De talrijke kermissen elders door een zeer late Pasen hadden de kermismensen naar elders gelokt. En toch was het een fijne kermis, zeker nu wij weten dat er van nu af aan altijd lekkers is in ’t Hof! Langdorp leeft!

Dubbel feest! Dubbel plezier!

Naar aanleiding van het hoogfeest van onze parochiepatroon de Heilige Petrus, traditiegetrouw op 29 juni, werden de nieuwe klokken in 2008 plechtig ingeluid. De kermis werd in ere hersteld en kreeg een nieuwe plek achter de parochiezaal.

Het werd een groot succes. Daarom willen wij ook dit jaar onze patroonheilige feestelijk eren. Een oude traditie krijgt weer vorm. Voortaan viert het dorp Sint-Pieter op het laatste weekend van juni en heeft de Sint-Pieterskermis een vaste plaats op de kermiskalender van de stad.

ZATERDAG 25 JUNI 2011
VANAF 13 UUR
 Ook de Sint-Pietersschool viert het SINT-PIETERSFEEST!
De Vrije Basisschool nodigt iedereen van harte uit.
De school zet haar deuren open met allerlei lekkers.
Leerlingen en leraars staan op het podium en brengen een spetterend programma.
In en rond de school zal het gonzen van vrolijke bedrijvigheid.
19 UUR
De SINT-PIETERSKERMIS opent met de PLECHTIGE MISVIERING ter ere van SINT-PIETER opgeluisterd door KOORDINAAT, ons gastkoor uit Leuven.
19 uur 45 Na de mis
Kermis.
In en rond de benedenzaal van de parochie zal er muziek zijn,
speciale bieren en wijn.
Frietjes en kermisattracties.
En wie wil kan een danspasje doen op de spetterende klanken van "3 of Us”
 
Op zondag 26 juni 2011
om 10 u 30
PLECHTIGE HOOGMIS opgeluisterd door het koor KOORDINAAT
 Vanaf 14 uur
Kermis.
De stadsgidsen verzorgen rondleidingen in de kerk en de toren.
Van 16 u tot 19 u
is er een uiterst lekkere BARBECUE. Een inschrijvingsstrook vindt u onderaan.
 
 

Naar aanleiding van het hoogfeest van onze parochiepatroon de Heilige Petrus, traditiegetrouw op 29 juni, werden de nieuwe klokken in 2008 plechtig ingeluid. De kermis werd in ere hersteld en kreeg een nieuwe plek achter de parochiezaal.  

Het werd een groot succes. Daarom willen wij ook dit jaar onze patroonheilige feestelijk eren. Een oude traditie krijgt weer vorm. Voortaan viert het dorp Sint-Pieter op het laatste weekend van juni en heeft de Sint-Pieterskermis een vaste plaats op de kermiskalender van de stad.  

Ook de Sint-Pietersschool viert het SINT-PIETERSFEEST! Op zaterdag 25 juni nodigt de Vrije Basisschool iedereen van harte uit. De school zet haar deuren open met allerlei lekkers. Leerlingen en leraars staan op het podium en brengen een spetterend programma. In en rond de school zal het gonzen van vrolijke bedrijvigheid. De leraars en de kinderen vinden het heel fijn om heel het dorp te verwelkomen in de school vanaf 13 u!  

 

De SINT-PIETERSKERMIS opent om 19 uur met de PLECHTIGE MISVIERING ter ere van SINT-PIETER opgeluisterd door KOORDINAAT, ons gastkoor uit Leuven.  

Na de mis kunnen wij verder vieren op de kermis. In en rond de benedenzaal van de parochie zal er muziek zijn, speciale bieren en wijn en kermisattracties. En wie wil kan een danspasje doen op de spetterende klanken van "3 of Us”  

 

Op zondag 26 juni 2011 om 10 u 30 wordt de PLECHTIGE HOOGMIS opgeluisterd door het koor KOORDINAAT.  

Vanaf 14 uur opent de kermis. De stadsgidsen verzorgen rondleidingen in de kerk en de toren. Van 16 u tot 19 u is er een uiterst lekkere BARBECUE. Een inschrijvingsstrook vindt u onderaan.  

Noteer alvast het laatste weekend van juni 2011 in de agenda. "MEER DORP” krijgt steeds meer vorm in culinaire, gezellige en artistieke evenementen. Maar laten wij niet vergeten dat het woord "kermis” komt van "kerkmis”. Het feest van de patroonheilige is de mooie aanleiding voor het jaarlijkse dorpsfeest.  

 

 

KAMERKOOR KOORDINAAT – LEUVEN

Koordinaat is een jong kamerkoor dat bestaat uit een 35-tal leden. Jan Van Hove dirigeert Koordinaat al sinds 1997, toen het koor ontstond als een Leuvens studentenkoortje. Onder zijn kundige leiding heeft Koordinaat de laatste tien jaar een breed repertoire opgebouwd, met aandacht voor zowel oude, klassieke als hedendaagse muziek. In hun optredens proberen de leden vooral hun enthousiasme en liefde voor de muziek op het publiek over te brengen, zonder een enkele toegeving te willen doen aan de artistieke kwaliteit van de uitvoering.  

Koordinaat heeft, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, intussen een stevige reputatie opgebouwd in het Vlaamse koorlandschap. Leuven is nog steeds de thuisbasis, maar ook in de rest van Vlaanderen en zelfs in het buitenland is Koordinaat af en toe te horen. Op het Korenfestival Vlaanderen te Kontich in 2007 behaalde Koordinaat een eerste prijs cum laude. Bovendien werd het door het publiek uitgeroepen tot beste koor, en kreeg het van de koororganisatie Koor&Stem de prijs voor de beste uitvoering van een Vlaams volkslied. In januari 2008 promoveerde Koordinaat naar de afdeling uitmuntendheid op het Provinciale Koortornooi van Vlaams-Brabant met de hoogste score van alle deelnemende koren. Voor het seizoen 2011-2012 staan al twee grote werken op het programma: de Carmina Burana van Orff op 25 en 27 November en de Mattheüspassie van Bach op 24 Maart. Meer informatie vind je op www.koordinaat.be