OP STAP MET 3 PAROCHIES
 
 
 
 
 
OP WEG
 
 
UITSTAP MET DE DRIE PAROCHIES 13 april 2012

 

Voor de vijfde keer op rij maken wij een uitstap met de drie parochies. Op 13 april 2012 om 8 uur verwachten wij alle ingeschrevenen aan de Sint-Pieterskerk te Langdorp. Wij trekken naar de Voerstreek. Om de dag goed te beginnen houden een eerste halte in ’t Withoes te Eijsden. De bekende brasserie is de geschikte uitvalbasis voor menig wandelaar. Eijsden ligt op de grens tussen Nederland en België en schreef geschiedenis. Aan het eind van WO I liet men er de Duitse keizer uren wachten in zijn treinwagon, de beschimpingen van de omstaanders waren niet van de poes! De grenspost biedt nu heel vredelievend lekkere koffie en streekbieren.

’t Withoes is een plek om te onthouden, een prima startplek om Voeren te verkennen.

 

De dorpen dragen in Voeren namen die tot de verbeelding spreken. Wij rijden langs ’s Gravenvoeren naar Sint-Martensvoeren waar wij in de Sint-Martinuskerk samen zullen bidden en zingen. Vervolgens komen wij langs Sint-Pietersvoeren. In de waterbekkens van het kasteel kweekt men forel. De kasteelhoeve staat bekend voor artisanale stroop gemaakt van zuiver appel- en perensap zonder toevoegingen.

 

Tegen de middag komen wij aan in de "Moulin du Val-Dieu”. De watermolen van de abdij is een stemmig restaurant met vele specialiteiten uit de regio. Gewoontegetrouw kiezen wij uit de gerechten al onderweg.

 

Na de middag bezoeken wij de abdij en is er tijd voor het park en de Abdijwinkel. Het Abdijbier Val-Dieu bestaat in een paar varianten en is hier net als de andere streekproducten te koop.

 

Wij zetten onze route verder langs Aubel en Teuven, stemmige gemeentes waar men weet hoe men bezoekers moet verwennen. Overal is er wel een specialiteit die vraagt om geproefd te worden; kaas van Val-Dieu, Hervekaas (ja, de beroemde stinkkaas wordt op een boogscheut van hier gemaakt!), Voerdrupke, Platz en Trip…

 

Wij sluiten de dag af in "De Pietershof” te Teuven. De familie van druivenwijnbouwers verwacht ons met deskundige uitleg en enkele flessen ter proeverij.

 

Hoewel Voeren een wandelparadijs is, wij gaan het rustig houden, er zijn geen wandelingen gepland!

 

Programma:

13 april 2012 vertrek om 8 uur aan de Sint-Pieterskerk te Langdorp.

Koffiepauze te Eijsden.

Gebed in de Sint-Martinuskerk te Sint-Martens-Voeren.

Middagpauze in de Moulin du Val-Dieu (keuze van gerechten op de bus).

13.45 uur bezoek met gids aan de Abdij van Val-Dieu. Gelegenheid om het park en de Abdijwinkel te bezoeken.

Rit door Voeren.

Bezoek aan De Pietershof, druivenwijnbouw.

Terug te Langdorp omstreeks 21 uur.

Praktisch: 13 april 2012. Vertrek 8 uur. Sint-Pieterskerk Langdorp. Daar terug omstreeks 21 uur. Inschrijving verplicht: 016/56 54 55 of joseelehon@skynet.be

De bijdrage van 16 euro wordt rondgehaald bij het vertrek. Kinderen en jongeren gratis.

Alle info vind je ook op de site www.sintpieterlangdorp.be